7 juni 2020
19:00

Djurgårdens IF FF 2

Referat: Spånga IS FK 1 - Djurgårdens IF FF 2

Kvällens match mot Spånga på Kälvesta BP blev tuff, tät och jämn. Vi började lite tveksamt och fick ganska omedelbart ett baklängesmål mot oss och fick sedan jobba i uppförsbacke. Vi hade lite svårt att få igång rörligheten men allteftersom halvleken fortskred tog vi hand om mer och mer av spelet och började skapa chanser. Ida gjorde sin debut i djurgårdströjan och höll nästan omedelbart på att hamna i målprotokollet när hon tråcklade sig igenom Spångaförsvaret och serverade India men Spångas mycket duktiga målvakt avstyrde. En stund senare krutade Ida bollen i ribban och ner på mållinjen. Vi skapade flera bra målchanser men även Spånga kom upp i blixtsnabba attacker och Nadine fick verkligen vara beredd med flera precisa utrusningar och ett antal fina räddningar. I slutet av halvleken fick vi frispark någon meter utanför straffområdet. Edda krutade in bollen lågt i mål och det var kvitterat, 1-1. I halvlek kändes det som att vi faktiskt hade kontroll på matchen och vi pratade om att fortsätta vårt spel och försöka öka rörligheten ytterligare. Vi började också fint i andra halvlek och Ida hade en jättechans att göra ett ledningsmål men Spångas målvakt stod återigen i vägen. Mot mitten av andra halvlek åkte vi på två snabba omställningar där Spånga kunde rulla upp vårt försvar och tillslut spela fram bollen till en fristående spelare där Nadine var chanslös att avstyra. Hastigt och mindre lustigt stod det 1-3. Trots underläget och trots stundtals väl tufft spel från våra motståndare fortsatte tjejerna att kämpa och försöka skapa lägen. Vi fick till ett antal hörnor och halvchanser men idag studsade inte bollen vår väg. Några fler mål blev det inte. Tjejerna gör sammantaget en bra match mot ett mycket bra motstånd och alla kämpade och slet och gav allt de hade. Idag räckte det inte hela vägen men sådan är fotbollen. Nya tag om en vecka då vi spelar vårsäsongens sista match mot Tyresö hemma på Hjorthagen.